Начин на приготвяне
Шоколадът се начупва на парчета, маслото също. В купа, в която сте сложили малко вода, добавете шоколада и маслото.
В тенджeра, пълна дополовината с вода, сложете купата с шоколада и маслото и добавете солта. Оставете сместа да се стопи на слаб огън. Когато шоколадът се разтопи, махнете сместа от котлона и разбъркайте добре, за да се получи хубав крем.
Вземете яйцата и отделете белтъците от жълтъците. Белтъците разбийте на сняг. Жълтъците добавете към крема, като разбивате непрекъснато с миксер, докато не се получи гладък и малко по- светъл крем.
Когато кремът е готов, добавете малко от разбитите белтъци. Внимателно добавете останалите белтъци към крема и разбъркайте добре.
Когато сте готови, разпределете муса в чаши и оставете да стегне за 1 час в хладилника.
В сладкарски пош сложете бита сметана и когато мусът е стегнал, украсете чашите.
Коментари