Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Мариновани чушки за бърза консумация

Мариновани чушки за бърза консумация

редакция:
Мариновани чушки за бърза консумация
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Лесни и много вкусни чушки, чудесно допълнение към основната гозба!"

Необходими Продукти

  • чушки - 1 кг
  • оцет - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • сол - 2 с.л.
  • чесън - 2 - 3 бр. скилидки
  • дафинов лист - 1 бр.
  • олио - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се изчистват от семената и с нож се цепват само отдолу до средата.

Приготвя се марината. В тенджерка се сипва оцетът, водата, олиото, солта, дафиновият лист и нарязани скилидки чесън. Поставя се на котлона да заври и пущаме срязаните чушки, да се бланшират за 5 минути.

Изваждат се с решетъчна лъжица в чиния, отгоре с парченца от чесъна.

Поднасяме към печени меса или друго ястие.

Бързо и много вкусно!

Опитай и нашите мариновани печени чушки или тези консервирани чушки за пълнене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: