Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Лятна манджа с чорбаджийски чушлета

Лятна манджа с чорбаджийски чушлета

Лятна манджа с чорбаджийски чушлета
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6-7
"Ароматна манджа, с аромат на циганско лято и пикантен вкус на смели приключения!"

Необходими Продукти

  • чорбаджийски чушки - 10 бр.
  • чушки - 7 - 8 бр.
  • бамя - 1 шепа
  • патладжани - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • олио
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, почистваме чорбаджийските чушлета и чушките. Нарязваме ги на средно големи парченца. Нарязваме също така бамята. Патладжана, след като го нарежем на кубчета, го слагаме в подсолена вода, за да махнем горчивината от него, ако има такава. Бамята режем на колелца.

В съда, в който ще готвим, наливаме малко олио и вода. След като загреят, започваме да задушаваме зеленчуците по отделно. Първо задушаваме чорбаджийските чушлета. Аз прибавям поне едно леко люто чушле, за да стане манджата по-пикантна.

След като се задушат чушлетата, ги изваждаме в друг съд и ги похлупваме с капак, за да останат меки и да поемат хубаво от ароматите си. Така процедираме с чушките, отцедения вече патладжан и бамята.

Накрая задушаваме доматите, които предварително сме смлели или нарязали на ситно. След като се задушат и те, прибавяме червения пипер и размитото с вода брашно. Разбъркваме и доливаме постепенно топла вода. Процедурата е като за обикновен доматен сос. Подправяме със сол.

След като позаври сосът, връщаме при него всичките зеленчуци. Оставяме манджата да покъкри на тих огън.

Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
42
30
20
10
Дай твоята оценка: