Начин на приготвяне
Измиваме, почистваме чорбаджийските чушлета и чушките. Нарязваме ги на средно големи парченца. Нарязваме също така бамята. Патладжана, след като го нарежем на кубчета, го слагаме в подсолена вода, за да махнем горчивината от него, ако има такава. Бамята режем на колелца.
В съда, в който ще готвим, наливаме малко олио и вода. След като загреят, започваме да задушаваме зеленчуците по отделно. Първо задушаваме чорбаджийските чушлета. Аз прибавям поне едно леко люто чушле, за да стане манджата по-пикантна.
След като се задушат чушлетата, ги изваждаме в друг съд и ги похлупваме с капак, за да останат меки и да поемат хубаво от ароматите си. Така процедираме с чушките, отцедения вече патладжан и бамята.
Накрая задушаваме доматите, които предварително сме смлели или нарязали на ситно. След като се задушат и те, прибавяме червения пипер и размитото с вода брашно. Разбъркваме и доливаме постепенно топла вода. Процедурата е като за обикновен доматен сос. Подправяме със сол.
След като позаври сосът, връщаме при него всичките зеленчуци. Оставяме манджата да покъкри на тих огън.
Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.