Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Сочна скара с гарнитура от зеле

Сочна скара с гарнитура от зеле

Сочна скара с гарнитура от зеле
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Наливайте бирата и да си кажем Наздраве!"

Необходими Продукти

  • карначета - 6 бр.
  • свински пържоли - 6 бр. от врат
  • соев сос - светъл
  • подправки - за барбекю
  • сол
  • зеле - 1 бр. средна
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зелката и я нарежете на ситно. Намачкайте я с ръце, като я посолите предварително.

Задушете зелето в олиото. Добавете червеният пипер и долейте вода около 1 и 1/2 ч.ч. Гответе, докато зелето омекне и остане на мазнина.

Начукайте предварително пържолите с дървено чукче.

Овкусете пържолите с подправката за барбекю и ако е необходимо, ги посолете. Поръсете ги обилно със соев сос. Оставете ги да си поемат от подправките за около 30 минути.

Загрейте скарата и наредете карначетата. Изпечете ги до готовност, без да ги дупчите, за да не изтекат соковете. Сложете ги в съд с капак.

По същия начин изпечете и пържолите.

Сервирайте, като сложите пържола, карначе и сготвено зеле. Поднесете с парче лимон.

Сочната скара с гарнитура от зеле е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
53
41
31
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
чудесно хапване за почивните дни в добавка с чаша вино е прекрасно :)))
03.09.2016 08:10
1