Касапска яхния

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Касапска яхния2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4-5
"Харесваме яхнии, които са с месо, с много месо и малко дреболийки за цвят"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 - 700 г
  • карантия - 300 г свински черен дроб
  • лук - 4 глави
  • олио - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • доматен сок - 100 мл.
  • чубрица - 1 ч.л. ронена
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - накълцан, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и запържете нарязания на по-едри парчета дроб, докато промени цвета си. Извадете го и в съшия съд сложете да се запържи едро нарязания лук с още 1 с.л. олио при нужда. След това добавете и свинското, нарязано на едри кубчета.

Когато месото се зачерви, поръсете с червения пипер, разбъркайте и долейте топла вода, колкото да покрие свинското. Оставете да къкри на слаб котлон, докато месото е готово.

След това прибавете дроба, а след 10 минути и размитото в доматения сок брашно. Разбъркайте и овкусете със сол, чубрица и черен пипер. Поднесете порция касапски кебап, поръсен с малко накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
58
42
30
20
10
Дай твоята оценка: