Гергьовска яхния

Гергьовска яхния
Снимка: Цвети Хаджипеткова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг, може и дробине
  • ориз - 150 г
  • зелен лук - 3 връзки нарязан на едро
  • лапад - 2 връзки нарязан
  • моркови - 1 бр. нарязан на малки кубчета
  • джоджен - 1 връзка нарязан
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 3 с.л. пълни
  • олио - 200 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото и дробинето се сваряват.

Месото се разделя на късчета, а дробинето се нарязва на дребно.

Запържват се лукът и морковите в олиото. Добавят се лападът и джодженът.

Когато лападът си промени цвета, се слага оризът и се запържва и той.

Прибавя се брашното и веднага след него червеният пипер.

Налива се вода до желаната гъстота и се добавя месото. Посолява се на вкус.

Пролетната яхния е готова, когато се свари оризът.

Агнешкото с ориз и зелен лук се поднася с кисело мляко.

Гергьовската яхния може да се приготви и на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: