Телешки шницели от кайма

03/09/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Винаги може да започнете диетата от утре, а тези телешки шницели трябва да се изядат преди да изстинат!"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 999
  • Преглеждания за месеца192
  • Преглеждания за седмицата98
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • телешка кайма - 1 кг, домашна
  • лук - 1 гл
  • яйца - 2 бр
  • хляб - 2 филии
  • подправка за кайма
  • сол
  • черен пипер
  • за панировка
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се смесва с нарязания на ситно лук, хляба (накиснат в студено прясно мляко и отцеден), яйцата и подправките.

Размесете хубаво и оставете каймата поне за 30 минути в хладилника. От нея оформете шницели, колкото дланта ви.

Оваляйте ги в галетата и увийте всеки в стреч фолио. Сложете ги във фризера за 1 час.

След това ги панирайте в разбитите яйца и изпържете в загрята мазнина.

Сервирайте с гарнитура според сезона.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар