Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Шницели»Телешки шницели от кайма

Телешки шницели от кайма

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Винаги може да започнете диетата от утре, а тези телешки шницели трябва да се изядат преди да изстинат!"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 1 кг, домашна
  • лук - 1 гл
  • яйца - 2 бр
  • хляб - 2 филии
  • подправка за кайма
  • сол
  • черен пипер
  • за панировка
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се смесва с нарязания на ситно лук, хляба (накиснат в студено прясно мляко и отцеден), яйцата и подправките.

Размесете хубаво и оставете каймата поне за 30 минути в хладилника. От нея оформете шницели, колкото дланта ви.

Оваляйте ги в галетата и увийте всеки в стреч фолио. Сложете ги във фризера за 1 час.

След това ги панирайте в разбитите яйца и изпържете в загрята мазнина.

Сервирайте с гарнитура според сезона.

Телешките шницели от кайма са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: