Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Сиропиран кекс с праскови

Сиропиран кекс с праскови

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Сиропиран кекс с праскови2 / 2
19/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Сочно изкушение с праскови, което ще ви омае с вкус и аромат!"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 6 с.л. топла
  • брашно - 1.5 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • компот от праскови - 1 буркан (500 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта. Към тях добавете олиото и водата. Накрая прибавете пресятото брашно и бакпулвер. Разбъркайте добре.

Намажете форма за кекс с олио и поръсете с брашно.

Отцедете прасковите от компота и ги наредете на дъното на формата.

Изсипете кексовата смес върху прасковите. Печете на 200 градуса 35 минути.

Извадете от фурната изчакайте няколко минути и го набодете с шишче. Залейте го със сока от компота.

Оставете да се охлади напълно и обърнете кекса в подходяща чиния.

Сиропираният кекс с праскови е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Veselina
Veselina
Защо със шишче?
03.09.2016 11:40
1
1
Покажи всички подкоментари