Туршия със зеле и червени чушки

04/09/2016
"Правилото гласи, че за всяка бутилка ракия, трябва да затворите поне три буркана с трушия!"
Приготвяне20 мин.
Готвене5 мин.
Общо25 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо35 155
  • Преглеждания за месеца3769
  • Преглеждания за седмицата154
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • зеле - 2 кг прясно
  • чушки - 500 г червени
  • кервиз - 1 връзка
  • марината
  • морска сол - 3 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • оцет - 300 мл
  • вода - за допълване
  • черен пипер - зърна
  • олио - 50 мл
* мерки и количества
Буркани

Начин на приготвяне

Прясното зеле се почиства от сухите листа и кочана. Нарязва се на ленти.

Чушките се измиват и почистват от семената. Нарязват се също на къси ивици.

Смесват се всички зеленчуци в голям съд заедно с нарязан ситно кервиз. Поръсваме с 1 с.л. сол и претриваме леко с ръцете, малко да омекне зелето.

Пълним зеленчуците в буркани, като се притискат с ръка. В съд загряваме оцета, солта, захарта и олиото. Може да добавите зърна черен пипер.

Щом кипне за три минути, се сваля от котлона и с тази смес заливаме туршията, после се допълва до горе с топла вода и затварям с капачка. Оставят се на тъмно и хладно място, да узрее.

Добър апетит!

Капачки за буркани 50 бр - Етрополе-17%
За вашата зимнина препоръчваме:
Капачки за буркани 50 бр - Етрополе
5.99 лв.
4.99 лв.
Виж ››

За да не отидат усилията ви на вятъра и да не се притеснявате, че зимнината ви ще се развали, заложете на изпитаното качество на капачки за буркани Етро Поле.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
ВИЛИ-Виолета Матева
Ваня аз така знам както се приготвя кисело зеле така и при туршиите ,само че това е смляна морска сол не тази на кристали и големи буци аз дори готвя с нея
0
0
Ваня Георгиева
С морската сол по вкусно ли се получава, чувала съм но не съм още пробвала освен на саламура за кисело зеле.
3
0