Начин на приготвяне
В каймата се добавя наситнения лук и зеления също, морковът, целината, измитият оризът, магданозът, мащерката, чубрицата, черен пипер, сол. Добавя се вода и добре се размесват съставките. Не се задушава предварително плънката, ползва се сурова.
Чушките се почистват и пълнят със сместа от каймата. Всеки отвор на чушката се потопява в брашно. Нареждат се в тавичка, заливат се със зехтин, половин консерва от домати, добавя се вода до половината на чушките и се ръси зърна от микс на черен пипер. Посоляват се със сол на кристали.
Пече се на 200 градуса за 30 мин.
На горещ тиган се препича 1 с.л. брашно и след като са готови чушките, се изважда малко от соса , който се размесва с препеченото брашно и се излива обратно в тавичката при пълнените чушки. Така се уплътнява сосът на ястието и брашното няма суров вкус.
Източник: Българска кухня
Забележка: Чушките бяха вид зелени, между камби и дълги чушки. Точно 10 бр.
Коментари