Начин на приготвяне
За плънката смесвам телешката кайма с 1 чаша брашно, нарязания лук, добавям 4 яйца, овкусявам с черен пипер и сол и ги запържвам.
Едната чаша прясно мляко загрявам леко на котлона и в нея добавям солта и маята и ги оставям да шупнат.
След като шупнат, добавям и другата чаша прясно мляко и постепенно останалото брашно, като разбърквам постоянно да стане хомогенна смес.
Полученото тесто го покривам и го оставям да втаса 2-3 часа. След като е готово, правя го на няколко топки и ги разточвам, пълня пирожките със запържената плънка и като ги сгъна с пръсти притискам краищата им.
Намазвам тава с олио и нареждам пълнените пирожки, като отгоре ги намазвам с 1 разбито яйце. Пека ги в предварително загрята фурна на 200 градуса около 15 минути.