Свинско с лук, чесън, моркови и гъби

МариянаМарияна
Мастър Шеф
772
3k
2k
1k
7
06/09/2016
"Чували ли сте за любовни двойки в кулинарията? Ето и най-известната - свинско с лук!"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 542
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Трябват ни 4 пържоли без кост. В случая използвам от котлет. Пържолите ги измивам и подсушавам. Осолявам, поръсвам ги с черен пипер от всички страни. В чиния слагам малко брашно. След като овкуся пържолите ги овалям с брашното.

В тиган сгрявам олио и ги изпържвам. След като изпържа пържолите ги прехвърлям в дълбока тенджера. На дъното на тенджерата слагам 3 с.л олио. Подреждам пържолите. Няма проблем като се застъпят. Почиствам лука и го измивам. Почиствам скилидките чесън, измивам ги и ги нарязвам на тънко.

Почиствам моркова и го нарязвам на много ситно. После нарязвам на полумесеци лука. Слагам лука върху пържолите. Трябва да е разпределен равномерно отгоре. Нарязвам предварително измитите гъби на тънки филийки. Използвам малки печурки. Слагам гъбите върху лука.

Между редовете слагам нарязани на ситно морков и нарязани на тънко филийки чесънче, за да предаде аромат на яденето. Най-отгоре наливам 200 мл бяло вино. Оставям яденето да къкри на тих огън. Захлупвам тенджерата. Пържолите стават приятни на вкус, сосът се сгъстява, гъбите и лука омекват.Сипваме 2 пържоли в голяма и поливаме със сос с лук и гъби. Да ви е сладко!

Чук за месо с брадвичка-35%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
8.50 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар