Начин на приготвяне
Пресяваме брашното в купа. Към брашното слагаме 1 ч.л. бакпулвер и разбъркваме с лъжица да се смесят двете съставки. Стопляме си леко прясното мляко.
В него слагаме захарта и маята. Оставяме да шупне маята в прясното мляко, към него добавяме и 1 с.л. брашно. Разбъркваме. Оставяме на топло.
След като шупне, я прибавяме към брашното. В брашното си правим кладенче. В него слагаме 100 г заквасена сметана, щипка сол и 50 мл олио.
Замесваме тесто върху маса леко набрашнена. След като замесим тестото, го оставяме да втаса за 40 мин.
След като втаса, го разточваме на кръг. Кръга с остър нож го режем на 12 триъгълника. В широката част слагаме по 3 ч.л. сладко от цели череши, по възможност домашно.
Навиваме кифлите. Редим кифлите в тава, застлана с хартия за печене. Печем на 180 градуса в загрята фурна. След като придобият загар и се опекат, ги редим в чиния.