Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Картофена супа»Картофена крем супа с царевични крутони

Картофена крем супа с царевични крутони

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
1367912002
Картофена крем супа с царевични крутони2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Любимата на децата крем супичка - поднесете с хрупкави крутончета и гледайте как изчезва от купичките"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • моркови - 1 бр.
  • масло - 100 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 50 г
  • чубрица - 1 щипка
  • За крутоните
  • царевичен хляб - 500 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват, обелват се и се нарязват на кубчета. С моркова се процедира по същия начин. Слагат се да врят във вряща, подсолена вода, докато се сварят. Когато са готови, ги изваждате от водата, но не я изхвърляйте.

В съда, в който сте ги извадили, ги пасирате. След като са готови ги връщате обратно във водата и ако супата ви се струва рядка, оставете да покъкри, докато се сгъсти. Добавете и маслото.

През това време разбийте жълтъка заедно с киселото мляко, гребнете от вече готовата супа един черпак и го добавете към заливката, разбъркайте и добавете към супата.

Нарежете хляба на дребни кубчета, поставете в намазнена тавичка, овкусете с подправките и изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. Сервирайте супата в подходяща чиния и добавете шепа от крутоните, когато са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: