Начин на приготвяне
Картофите се измиват, обелват се и се нарязват на кубчета. С моркова се процедира по същия начин. Слагат се да врят във вряща, подсолена вода, докато се сварят. Когато са готови, ги изваждате от водата, но не я изхвърляйте.
В съда, в който сте ги извадили, ги пасирате. След като са готови ги връщате обратно във водата и ако супата ви се струва рядка, оставете да покъкри, докато се сгъсти. Добавете и маслото.
През това време разбийте жълтъка заедно с киселото мляко, гребнете от вече готовата супа един черпак и го добавете към заливката, разбъркайте и добавете към супата.
Нарежете хляба на дребни кубчета, поставете в намазнена тавичка, овкусете с подправките и изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. Сервирайте супата в подходяща чиния и добавете шепа от крутоните, когато са готови.