Начин на приготвяне
В голяма купа пресейте заедно брашното, бакпулвера, содата, канелата, щипка бахар и малко сол.
Отделно разбъркайте добре предварително сварената (може и печена) тиква, 3/4 от мътеницата и ванилията.
Оставете настрана. С помощта на миксер разбийте маслото, захарта и яйцата до получаване на бяла, пухкава смес. Намалете скоростта и добавете постепенно пресетите сухи съставки, като ги редувате с тиквената смес.
Повторете до свършване на двете консистенции. Разбивайте до получаване на хубава и еднородна смес. Избраната от вас форма за печене намаслете хубаво от всички страни.
Печете на умерена фурна 45 до 50 минути. Когато клечката излезе суха - сладкишът е готов.
Охладете 15-20 минути, преди да обърнете формата, за да не го счупите.
Докато приготвяте кекса, отделно направете глазурата по следния начин:
Смесете пудрата захар с останалата част от мътеницата и бъркайте до получаване на пухкава пяна.
Изстудете до сгъстяване, а след това залейте вече отделения от формата за печене сладкиш.
Кексът Златна есен е готов.