Начин на приготвяне
Това е лесна и вкусна торта с бишкоти, може да се приготви през всеки сезон.
В чаша прясно мляко се разбърква лъжица захар, ванилия и лъжица алкохол, при мен коняк и лъжица кафе еспресо.
Приготвя се кремът, като в купа се разбива течна сметана с 2 с.л. захар на крем. Добавя се маскарпоне и останалата захар. Продължаваме да разбиваме с миксера на пухкав вкусен крем до желаната гъстота.
В малка правоъгълна тавичка дъното се намазва с 2-3 с.л. крем.
Нарежда се един ред бишкоти, като всяка се топи в ароматното прясно мляко за кратко.
Отгоре се намазват тънко със сладко от малини. Намазва се половината крем, втори ред топени в прясно мляко бишкоти, сладко и завършваме с крем.
Заравнява се от всички страни и с вилица се оформя шарка на вълнички. С белачка за картофи се рендосва черен шоколад с 80 % какао и оставяме в хладилника за една нощ да омекнат бишкотите.
На другия ден се нарязва на квадрати и сервираме, като върху всяко парче торта поставяме по една бисквитка листо, за да напомня, че е есен!