Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови Кюфтета»Безглутенови веган кюфтенца с картофена салата

Безглутенови веган кюфтенца с картофена салата

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
167383131623
Безглутенови веган кюфтенца с картофена салата
Снимка: Кристина Черникова
1 / 2
06/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Знаете ли дали тези безглутенови кюфтенца могат да се консумират с всякаква бира или трябва да търсим безглутенова?"

Необходими Продукти

  • за кюфтенцата
  • леща - 400 г сварена, червена
  • нахут - 400 г сварен
  • лук - 2 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 1 връзка
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол
  • куркума
  • бахар
  • кимион
  • черен пипер
  • за салатата
  • картофи - 1 кг
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • зехтин
  • сол
  • чили
  • копър - 1 стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за кюфтенцата се смилат заедно в блендер до получаване на кайма, която се омесва добре с подправките.

От нея се оформят кюфтенца с ръце, които се разпределят върху хартия за печене в тава.

Пекат се на 200 градуса 25 минути. След това се изваждат и се оставят да се охладят добре 30 минути.

Картофите се обелват и сваряват в подсолена вода. Нарязват се и се овкусяват. С получената картофена салата се гарнират кюфтенцата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
много ми допада, че рецептата е за вегански кюфтенца, но без пържене. в повечето случай веганските кюфтета все са пържени, а пърженето не е здравословно
29.04.2020 19:26