Начин на приготвяне
Смесете брашното със солта. Разтворете сухата мая в хладкото мляко заедно с 1 ч.л. захар и оставете за 10 минути да шупне. Към брашното се прибавят цялото яйце, маслото и накрая сместа с шупналата мая.
Постепенно се замесва меко тесто, което се разделя на 6 равни части. От всяка топка се оформя геврек. Сложете ги в намазнена тава и оставете за фурната около 15 минути.
Сипете 2 с.л. захар в около 4 литра вода и сложете на котлона да заври. Втасалите гевречета се слагат във водата и се оставят за 1 минута от всяка страна.
След това се подреждат в подходяща тава, намазват се с белтък и се поръсват с маковото семе. Печете ги в загрята на 200 градуса фурна за около 15 минути.