Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Патладжани с пармезан по градинарски

Патладжани с пармезан по градинарски

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Патладжани с пармезан по градинарски1 / 2
05/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • патладжани - 4 - 5 средни на брой
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол
  • мащерка - 8 - 10 стръка
  • за соса
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 1.5 кг обелени и нарязани
  • майорана - 1 с.л.
  • сол
  • За пълнежа
  • моцарела - 185 г
  • риган - 1/4 ч.ч.
  • пармезан - 1/4 ч.ч.
  • масло - 1.5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направите соса, в дълбок тиган загрейте зехтина. Прибавете чесъна и го задушете за 2-3 минути. Прибавете доматите, ригана и кипнете сместа.

Намалете огъня и ги задушете на бавен котлон 30-40 минути. Поръсете със сол. Загрейте фурната на 230 градуса.

Сложете предварително нарязаните и отцедени от горчилката резени патладжан в тава, поръсете ги със зехтин и сол и ги изпечете за 10 минути. Обърнете и печете още 10-тина минути.

Намалете фурната на 220 градуса. Наредете 1/3 от патладжаните в тава за печене и поръсете с доматения сос, моцарела, риган и пармезан.

Повторете процедурата, като завършите накрая с доматен сос и пармезан. Разпределете маслото, нарязано на ситно. Печете около 35 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.7
50
41
30
22
10
Дай твоята оценка: