Начин на приготвяне
За да направите соса, в дълбок тиган загрейте зехтина. Прибавете чесъна и го задушете за 2-3 минути. Прибавете доматите, ригана и кипнете сместа.
Намалете огъня и ги задушете на бавен котлон 30-40 минути. Поръсете със сол. Загрейте фурната на 230 градуса.
Сложете предварително нарязаните и отцедени от горчилката резени патладжан в тава, поръсете ги със зехтин и сол и ги изпечете за 10 минути. Обърнете и печете още 10-тина минути.
Намалете фурната на 220 градуса. Наредете 1/3 от патладжаните в тава за печене и поръсете с доматения сос, моцарела, риган и пармезан.
Повторете процедурата, като завършите накрая с доматен сос и пармезан. Разпределете маслото, нарязано на ситно. Печете около 35 минути.