Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта до побеляване, пресяваме брашното, какаото и бакпулвера и добавяме към яйцата.
Маслото сипваме на тънка струйка при постоянно бъркане. Настъргваме малко кора от портокал, объркваме и печем във форма за торта.
Крема правим като сгряваме млякото, добавяме захарта и разбитите яйца но преди да е завряло млякото. Брашното размиваме с малко вода и прибавяме към млякото с една ванилия. Варим докато се сгъсти.
Изпечения блат режем през средата, единия сиропираме със сока от компота, след което мажем със изстиналия крем, слагаме другия отгоре отново сиропираме и мажем с крема.
Тортата посипваме обилно със смлени орехи и шоколадови пръчици.
Коментари