Начин на приготвяне
Отваряме пакета на корите. В купа разбиваме яйцата с тел. В киселото мляко слагаме 1 ч.л сода за хляб и разбъркваме с лъжица. След като шупне содата я прибавяме при яйцата. Изсипваме си изварата в друга купа и я намачкваме, за да не е спластена.
В яйчената смес прибавяме и малко сол на вкус и прясното мляко. Разбъркваме добре. С лъжица слагаме от кашата върху два от листите. Разнасяме добре. Слагаме и от изварата върху намазаните кори.
Напръскваме изварата равномерно. Капваме 2-3 с.л олио. Навиваме на руло. Слагаме рулото в намазнена с олио тава. И така с останалата част от корите и сместа.
Редим рулата едно до друго в кръг, ако ни е кръгла тавата, ако ли не ползваме голяма правоъгълна. Мажем баницата с останалото от сместа. Най–отгоре поливаме с 4-5 с.л олио така че да има навсякъде.
Поръсваме със сусам. Печем на 200 градуса в загрята предварително фурна. Като опечем баницата режем и сервираме. Хапваме с айран. Да ви е сладко!