Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Овчарски Пай»Овчарски пай с пилешко

Овчарски пай с пилешко

Овчарски пай с пилешко3 / 3
09/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Ако Ви се намират пилешки бутчета и се чудите как да ги приготвите, опитайте този вкусен вариант на Овчарски пай, но с пилешко. Лесна и икономична рецепта, която ще ви стане любима!"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • прясно мляко
  • масло
  • индийско орехче - по желание
  • яйца - 1 бр.
  • пилешки бутчета - 4 - 5 бр.
  • соев сос
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • грах - по желание
  • доматено пюре - 2 - 3 ч.л.
  • вино
  • кашкавал - за поръсване
  • лют червен пипер - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако Ви се намират пилешки бутчета и се чудите как да ги приготвите, опитайте този вкусен вариант на Овчарски пай, но с пилешко. Лесна и икономична рецепта, която ще Ви стане любима!

Първо сложете картофите да се варят. През това време обезкостете пилешките бутчета и нарежете месото на малки жулиенчета/хапки. Добавете сол, черен пипер и соев сос към месото и го оставете на една страна.

Сварените картофи се намачкват заедно с прясно мляко и маргарин, добавени на вкус, до получаване на пухкаво картофено пюре. Овкусете пюрето със сол и черен пипер (аз слагам и индийско орехче) и го оставете на една страна да изстине.

Време е да приготвим месото. Загрейте олиото. Нарежете лука на полумесеци и го задушете на слаб огън във вече загрялото олио. Когато лукът започне да омеква добавете настърганият морков, чушката, нарязана на ситни пръчици и замразен грах (по желание).

След като зеленчуците леко се задушат, прибавете и нарязаното пилешко месо. След това добавете и доматеното пюре и малко вино и ги оставете да се задушават до готовност. Добавете сол, черен пипер на вкус (аз добавих и малко лют червен пипер).

След като месото е сготвено и сосът му се е сгъстил, го изсипете в тавичка. Към картофеното пюре добавете и едно сурово яйце, разбъркайте хубаво и го изсипете върху пласта зеленчуците с месото. Отгоре поръсете с кашкавал и го пъхнете във вече загряла фурна до получаване на златиста коричка.

Оставете ястието да изстине и сервирайте с чаша вино :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: