Мусака с кайма и заливка

Мусака с кайма и заливка

Фати КамбероваФати Камберова
Помощник Готвач
107
745
239
426
2
11/09/2016
"Вкусната мусака се познава по заливката! А тази е меко казано разкошна"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 407
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите, кромида, морковът се нарязват на малки кубчета. Към тях прибавяме червения пипер, черния пипер, олиото, и солта на вкус. Поливаме с вода, колкото да покрие картофите. Поставяме в предварително загрята на 200 С фурна.

В купичка слагаме каймата, кимион, настъргания домат и разбъркваме добре.

След като поомекнат картофите прибавяме към тях приготвената кайма и връщаме обратно в фурната.Печем докато се изпари водата.

Разбиваме киселото мляко, сода бикарбонат, яйцата и магданоза, подправяме със сол на вкус. Заливаме мусаката и доизпичаме за 10-15 минути до получаване на златист цвят.

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Гергана
Гергана
08.02.2017 16:10
Аз правя мусаката по същия начин, но за по-лесно слагам всичките продукти наведнъж. Накрая само правя заливката.
2
0