Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Мезета»Задушени миди в масло и бяло вино

Задушени миди в масло и бяло вино

Задушени миди в масло и бяло вино
Снимка: Веселина Константинова
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Ароматно и изтънчено предястие, което ви препоръчваме да поднесете с добре изстудено бяло вино!"

Необходими Продукти

  • миди - 400 г сварени
  • масло - 100 г
  • бяло вино - 3 - 4 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете мидите и ги сложете в подходящ съд за готвене. Добавете маслото и бялото вино.

Похлупете съда и оставете на слаб котлон, докато мидите поемат соса, като ги разбърквате от време навреме. Овкусете със сол.

Сервирайте с подходяща напитка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#248023
Потребител#248023
Страхотна бърза рецепта! Ползвам я многократно!
17.02.2020 01:58
2
Ivo
Ivo
Малко чер пипер не е излишен
15.09.2016 22:55
3