Пълнен лук

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
28/02/2010
"Супер ефектно и супер вкусно - непременно опитайте "
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции8 бр.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 663
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обеленият предварително лук се вари 15 минути в подсолена вода. Изважда се, вътрешността внимателно се отделя и се нарязва на ситно.

Скилидката чесън се запържва в олиото, докато добие златист цвят. Изважда се и в същата мазнина за около 2 минути се запържват гъбите. Прибавя се каймата, запържва се за две минути и се оттегля от огъня.

Към каймата се добавят лучената среда, подправките и яйцата. Главите лук се пълнят със сместа. Върху всяка се поръсват хлебни трохи. Поставят се в тава, в която се налива малко олио и чаша топла вода.

Пекат се в предварително загрята до температура 180 градуса фурна около 50 минути (докато се образува златиста коричка).

Ръчно изработена керамична чиния 18 см
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Ръчно изработена керамична чиния 18 см
5.34 лв.
Виж ››

За ценителите на хубавата керамика - разкошна ръчно изработена керамична чиния, подходяща и за подарък. Заложете на българското!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
23.03.2020 10:53
ооо изглежда много апетитно, ще опитам и аз, лукът катъо се сготви е изключително ароматен и вкусен
0
0
Николина Панчева
ще опитам
0
0