Начин на приготвяне
В чопъра сложете бисквитите и ги смесете на ситно, отделете 2 с.л. от бисквитите настрана (за поръсване), а към останалите смлени бисквити добавете крема сиренето и хубаво разбъркайте (с чопъра или с шпатула), за да се получи хомогенна смес.
Получената смес от бисквитите и сиренето заедно с парченца шоколад ще се използват за пълнеж на поничките.
Приготвяме си тестото като смесим сухите съставки (брашно, бакпулвер, сол, пудра захар), разбъркаме хубаво и след това прибавим и течните съставки (млякото, разтопено маслото и олиото (2с.л.)). От получената смес оформяме меко и не залепващо по ръцете тесто.
Откъсваме по малко от тестото, леко го оформяме и притискаме с длан и в центъра на тестото слагаме по малко от пълнежа и по едно парченце шоколад (на снимките е показано), хубаво завиваме и оформяме на топче. Така приготвяме и останалото тесто.
В не много широка тенджера слагаме да се загрее силно олиото и след като е готово пускаме внимателно топченцата да се пържат. Често разбъркваме топчетата в тенджерата, защото са доста тежки и може да залепнат на дъното на тенджерата. След като получат приятна, леко тъмна коричка ги изваждаме от олиото и ги слагаме върху кухненска хартия да се попие излишната мазнина.
Щом всички понички са готови в микровълнова или на водна баня разтопяваме (по отделно) белия и остатъка от млечния шоколад и с тях заливаме леко готовите понички. Като поничките с белия шоколад поръсваме с бисквитите, които отделихме по-рано, а поничките с млечния шоколад поръсваме с пудра захар.
Рецептата е взаимствана от сайта на София Мел!
Коментари