Пържени локумки

Фати КамбероваФати Камберова
Помощник Готвач
1078342402
Пържени локумки
Снимка: Фати Камберова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
20 - 25 бр.
"Приятни на вкус и на вид. Пробвайте, няма да съжалявате!"

Необходими Продукти

  • хладка вода - 800 мл
  • мая - 1 кубче
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • брашно - колкото поеме
  • олио - за изпържване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята, солта, захарта в хладка вода. Прибавяме брашното, колкото поеме, но тестото не трябва да лепне.

Оставяме тестото да втаса за 1 час.

След като вече е втасало тестото, режем на малки парченца, разточваме с ръце във вид на масур и завиваме под формата на осморка. Оставяме локумките да втасат за около 20 минути.

Пържим в сгорещено олио до златист цвят.

Готовите локумки поставяме върху кухненска хартия, за да попие мазнината.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Не разбрах къде е локума в локумките!
18.03.2023 23:51
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Чудесни са, но защо локумки, без локум?
12.09.2016 11:01
1
5
Покажи всички подкоментари