Кюфтенца от киноа с тиквичка

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Кюфтенца от киноа с тиквичка
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
25/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Уникални зеленчукови кюфтенца с киноа, приготвени по здравословен начин"

Необходими Продукти

  • киноа - 60 г
  • тиквички - 200 г
  • галета - 65 г + за овалване
  • яйца - 1 бр. XL
  • гауда - 50 г (или зряла моцарела, ементал или кашкавал)
  • магданоз - 3 стръка
  • сол - на вкус
  • зехтин - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте киноата, за да не ви нагарча впоследствие. За да разгърне вкуса и аромата си я запечете - отцедена, но още мокра в тиган на умерен огън. Когато ви замирише приятно, на ядки, отстранете я и залейте с вода. Сварете така приготвената киноа за около 10-12 минути, отцедете, ако има излишна течност, и оставете да се охлажда.

Настържете тиквичката, посолете я и оставете да пусне водата си. Изстискайте я много хубаво и прибавете към изстиналите сварени зрънца киноа. Чукнете яйцето, сипете галетата, гаудата- настъргана, още сол на вкус и магданоза- накълцан.

Бъркайте с лъжица сместа докато се хомогенизира. Трябва да е гъстичка, затова си сложете още галета, ако е нужно, за да можете по-лесно да оформяте кюфтенцата.

Взимайте с ръка от сместа и оформяйте топчета, които впоследствие сплесквайте леко и овалвайте в галета.

Подредете кюфтенцата в тавичка покрита с хартия за печене, поръсете със зехтин и пъхнете в загрята на 200 градуса фурна.

Печете до златист загар и поднесете зеленчуковите кюфтенца топли в компания с любим сос.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мързеланка
Мързеланка
Супер са! ?
26.03.2024 20:49
1
1
Покажи всички подкоментари
Пламена Тодорова
Пламена Тодорова
Страхотни!
20.05.2019 22:25
1