Начин на приготвяне
Картофите се обелват и нарязват на парченца. Варят се в солена вода и се отцеждат добре. В тиган се загрява олио и се запържват нарязаният лук и нарязаната ситно обелена тиквичка, овкусени с морска сол, черен пипер и риган.
Добавя се каймата, да се запържи и тя. Смесват се картофите и запържените лук, тиквичка и кайма. С вилица се намачкват и поръсват с чубрица.
Разбъркват се с яйцето и с ръце се оформят кюфтенца. Поръсваме с галета от двете страни, после се овалват в универсалната панировка, смесена със сусам.
Загрява се олио и пържим от двете страни до зачервяване. Отцеждат се върху кухненска хартия, да попие мазнината, и сервираме с домати или краставички.
Добър апетит!