Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Уникални панирани краставички

Уникални панирани краставички

Уникални панирани краставички
Снимка: Ваня Георгиева
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Това е най-страхотното мезе за чашка алкохол или предястие за почитателите на панирани ястия!"

Необходими Продукти

  • кисели краставички - 1 буркан (домашни)
  • яйца - 2 бр.
  • бира - 30 мл
  • брашно
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всяка краставичка разрязваме на две по дължина. Слагаме половинките на хартия, да попие водата.

Разбиваме яйцата с бирата и добавяме брашното. Трябва да получим гъста кашичка.

Всяка половинка потапяме в сухо брашно за кратко и после в панировката.

За любителите на лютото може да се добави в панировката черен пипер.

Пържим до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
И за мен беше странна като чух но опитах и останах много удовлетворена от резултата. Но моите са домашни и много хрупкави, след панировката мислех че леко ще станат меки но дори и пържени хрупаха и бяха супер.
15.09.2016 21:33
1
Ivo
Ivo
Странна идея. Ще опитам.
15.09.2016 18:57
1