Начин на приготвяне
Измийте краставичките и ги почистете, след което ги нарежете на колелца. Нарежете лука на филийки. Почистете чесъна, нарежете чушките на парчета.
Измийте и нарежете на ситно целината и магданоза. Копърът трябва да е на цветници. Почистете хряна и го нарежете на парчета.
В дълбок съд налейте 2.5 л вода, прибавете солта и захарта. Оставете водата да поври, докато те се разтворят напълно. Тогава добавете оцета и разбъркайте. Свалете сместа от огъня.
Започнете да пълните бурканите: първо нарязаните краставички, след това парчета от чушките, цветче от копър, листа от магданоз и целина, хрян, чесън, черен пипер.
Най-отгоре завършете с плътен слой лук. Залейте бурканите с вече охладената и прецедена марината, запечатайте и стерилизирайте 10 минути.