Сурова туршия

редакция:
Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Сурова туршия3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
"Обожаваме сурова туршия, защото зеленчуците в нея си остават хрупкави!"

Необходими Продукти

  • зеленчуци - по избор - карфиол, зеле, моркови, целина, камби, чушки, зелени домати
  • сол - 30 - 50 г на всеки литър вода
  • вода - 10 л
  • ябълков оцет - 2 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците, нарежете ги или ги разделете на парчета и ги подредете плътно, като ги редувате в голям съд.

Кипнете водата с посоченото количество оцет и сол и оставете саламурата да изстине. На всеки литър вода добавете около 30-50 г сол.

Водата се долива догоре и отгоре зеленчуците се затискат. След 10 дена суровата туршия е готова за консумация.

Виж също защо туршията побелява и защо понякога омеква туршията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
58
421
36
25
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Сурова туршия се прави само със сол и вода. Оцет не се слага.
18.10.2023 08:54
14
3
Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
Бързо и лесно. Ще я направя скоро.
17.09.2018 16:16
Албена
Албена
Дали е възможно с по-малко сол също да се получи добре?
24.10.2014 21:43
2
3
1
Покажи всички подкоментари
Ползвател
Ползвател
Зеленчуците са по избор, но не сте написали колко килограма са .

Ако избера и количеството сама и сложа 1 кг зеленчуци и 10л вода , например, какво мислите , нищо няма да се получи.

Така не се пише РЕЦЕПТА, прощавайте ! В рецепта количествата се пишат обезателно .
Странно, че някой е правил туршия по тази непълна и я хвали.

Още по-транно, че и РЕДАКТОРЪТ на този сайт не ги чете и корегира преди публикуване и се публикува непълно и следователно съдържание.
26.09.2014 10:02
10
26
3
Покажи всички подкоментари
Ваня
Ваня
Опитах я миналата година. Супер е рецептата.
09.11.2013 20:00
17
5