Крехки ушички на жар с картофки
Krhke uši na žaru sa krompirićima
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Крехки ушички на жар с картофки

Крехки ушички на жар с картофки

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k6k5
Крехки ушички на жар с картофки
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
16/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции3-4
"Най-вкусните и крехки ушички на жар, които сте опитвали!"

Необходими Продукти

  • свински уши - 5 - 6 бр.
  • соев сос - 1 к.ч.
  • захар - 1 ч.л .
  • сол - на вкус
  • универсална подправка - 1 с. л пикантина за барбекю и скара
  • червен пипер - щипка
  • черен пипер - щипка
  • чубрица - 1 с.л
  • олио - 1 с.л
  • картофи - 3 бр. розови
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ушите добре изрязваме или пърлим ако има нужда, измиваме ги добре и ги слагаме да се варят, като по-късно се добавя сол във водата.

Не се варят много, пробвате с вилица - ако се къса кожата са готови.

Като леко изстинат ги нарязваме на ивици и ги слагаме при всички подправки, които сме разбъркали предварително.

Така е хубаво да постоят поне 1 час да поемат от ароматите и печем на добре разгоряла се жар.

Картофките нарязваме на кръгчета и пържим, след което поръсваме с шарена сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: