Ябълкова пита от хляб

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Ябълкова пита от хляб
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Да не сте посмели да изхвърлите стария хляб - я вижте какъв сладкиш може да направите с него!"

Необходими Продукти

  • хляб - 14 - 16 филии, без кората
  • ябълки - 1.5 кг
  • орехи - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • за заливката
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 40 г
  • захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изрежете кората на филиите хляб. Запържете в малко олио от двете страни. Настържете ябълките и ги отцедете. Наредете в тавичка един ред хляб.

Поръсете с настъргани ябълки, орехи, захар и настъргана лимонова кора. Пак наредете филийки хляб, плънка и покрийте с останалите филии.

Разбийте яйцата със захарта и млякото. Залейте филиите и печете на 180 градуса около 35 минути.

Поръсете ябълковия сладкиш с пудра захар.

Ябълковата пита от хляб е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: