Селска ябълкова пита

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Селска ябълкова пита
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10 - 15 броя
"Удивително вкусна ябълкова пита, която става най-ароматна, когато се приготвя с току що набрани ябълки"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • ябълки - 2 бр.
  • канела - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцето се разбива хубаво и след това към него се прибавя захарта. Разбива се, докато се получи еднородна смес.

Содата бикарбонат се прибавя към киселото мляко. Трябва да шупне. След това го прибавяме към яйцето и захарта. Разбивам хубаво. След това към получената смес се добавя олиото и канелата. Отново се разбърква хубаво.

Брашното се прибавя постепенно и се разбърква много хубаво. Трябва да се получи еднородна смес. Двете ябълки се обелват и се режат на малки кубчета.

В тава, която предварително е помазана с олио и поръсена с брашно, се изсипва половината смес.

Отгоре се слагат обелените и нарязани ябълки. Разпределят се равномерно върху сместа. Отгоре върху ябълките се разпределя останалата смес. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Пече се около 30 - 40 минути - зависи от фурната. Готовността на ябълковата пита се пробва с клечка за зъби. Ако не вади нищо и клечката е суха, значи е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: