Начин на приготвяне
Първо се приготвя плънката. В тиган маслото и захарта се загряват на котлона, докато се разтопят. Добавяме лимонов сок, канела, ванилията и бялото вино и се оставят да кипнат.
Плодовете се измиват, почистваме от костилката и семената, нарязват се на кубчета. Прибавят се в тигана и се оставят на умерен огън, докато омекнат, като се разбъркват с дървена лъжица. Нишестето се разбърква и прибавя в тигана, да сгъсти соса, и се снема от котлона.
Корите се разделят на три места по 4 кори. От това излизат три щрудела. Взема се първата тройка кори и всяка се намазва с четка олио. Нареждат се една върху друга. В тесния край се сипва 4 с.л. плънка. Краищата се завиват навътре, да не изтича плънката, и се навива на руло. Така се оформят и останалите кори.
Нареждат се в намаслена тава. Отгоре щруделите се намазват с олио и поръсват с маково семе. С нож се правят няколко разреза. Печем в загрята фуна 190 градуса около 25 минути до златиста коричка. Изваждат се и поръсваме с пудра захар.
Да ви е вкусно!
Коментари