Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Щрудел с плодове и бяло вино

Щрудел с плодове и бяло вино

Щрудел с плодове и бяло вино
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Искате нещо плодово и вкусно, опитайте този щрудел!"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 12 бр.
  • олио - за намазване на корите
  • плънка
  • сини сливи - 10 бр.
  • ябълки - 1 бр.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • захар - 5 с.л.
  • масло - 40 г
  • бяло вино - 100 мл
  • нишесте - 1 с.л. натурално
  • ванилия
  • канела - 1 ч.л.
  • маково семе - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя плънката. В тиган маслото и захарта се загряват на котлона, докато се разтопят. Добавяме лимонов сок, канела, ванилията и бялото вино и се оставят да кипнат.

Плодовете се измиват, почистваме от костилката и семената, нарязват се на кубчета. Прибавят се в тигана и се оставят на умерен огън, докато омекнат, като се разбъркват с дървена лъжица. Нишестето се разбърква и прибавя в тигана, да сгъсти соса, и се снема от котлона.

Корите се разделят на три места по 4 кори. От това излизат три щрудела. Взема се първата тройка кори и всяка се намазва с четка олио. Нареждат се една върху друга. В тесния край се сипва 4 с.л. плънка. Краищата се завиват навътре, да не изтича плънката, и се навива на руло. Така се оформят и останалите кори.

Нареждат се в намаслена тава. Отгоре щруделите се намазват с олио и поръсват с маково семе. С нож се правят няколко разреза. Печем в загрята фуна 190 градуса около 25 минути до златиста коричка. Изваждат се и поръсваме с пудра захар.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Gergana Tsvetanova
Gergana Tsvetanova
Перфектно!
27.09.2016 18:44