Българска мусака

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Българска мусака
Снимка: Анонимен
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Най-вкусната и точна рецепта за мусака. Опитайте и ще се уверите сами"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • свинско месо - 500 - 700 г смляно /най добре плешка/
  • растително масло - 3 с.л.
  • чушки - 1 червена
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 кромид
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л. градинска
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В маслото се задушават нарязаните на ситно морков, чушка и лук. Слага се месото и се разтрива с вилица, докато стане на трохи.

Добавят се обелените и нарязани на кубчета картофи, червен пипер, чубрица и сол.

Слага се в тавичка с 1 ч.ч. вода. Пече се на 180 градуса 50 мин. Залива се с разбитите с киселото мляко яйца, подправени със сол и черен пипер и мусаката се запича още 10 мин на 200 градуса.

Виж също как се прави пухкава заливка за мусака.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Наистина класика!
06.01.2024 21:47
Станислава Армянова
Станислава Армянова
Стана много вкусна. Вместо червен пипер към запръжката добавих доматен сок.
20.01.2017 21:03
3