Лимонов карамел

17/09/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1425138114414
"Крем карамел, но с изкусителен лимонов аромат "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо900
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • яйца - 6 бр.
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 260 - 270 г
  • лимонова захар - 1 бр. на Йоткер
  • захар - 100 г за карамела + лимонова захар 1/2 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер разбиваме яйцата със захарта. Добавяме яйчената смес към свареното мляко и лимоновата захар. Разбиваме, докато захарта се разтопи напълно.

Карамелизираме захарта плюс лимоновата захар и сипваме по малко във порцеланови купички или каквито имате.

Като стегне карамелът, наливаме от сместа. Редим купичките в тава, в която сме сипали вода.

Печем във фурната на не повече от 140-150 градуса. Наблюдавате водата в тавата да не заври, защото ще се образуват шупли, които не са желателни.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар