Начин на приготвяне
Във водата се разбърква маята със захарта и две лъжици брашно. Оставя се да шупне за 10-15 минути. Сипва се в средата на брашното. добавяме белтъка, водата за тестото, солта, олиото и киселото мляко.
Замесва се средно меко хлебно тесто. Намазва се с олио и покриваме с кърпа да втаса 40 минути. Готовото тесто разделям на две части. Всяка се разточва на правоъгълник и в долния край се поставя плънка от яйцето, натрошено сирене и нарязан на кубчета колбас.
Навива се на руло и с нож се нарязва на триъгълници. Нареждат се в тава, намазана с олио. Така се приготвя и втората част от тестото. Оставят се за още 20 минути, после се намазва с разбит жълтък с една лъжица олио.
Печем триъгълниците в загрята фурна 180 градуса до златиста коричка.
Поднасяме с айран.
Добър апетит !