Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Бухти»Пълнозърнести солени бухти с плънка

Пълнозърнести солени бухти с плънка

Пълнозърнести солени бухти с плънка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
20
"Важно е децата да закусват, но още по-важно е те да се хранят здравословно!"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 равна ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • пълнозърнесто брашно - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч. бяло
  • олио - за пържене
  • плънка
  • кашкавал - 100 г
  • колбаси - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата с вилица. Добавя се киселото мляко с разбита в него сода за хляб, олиото, сол, захар. Бърка се с вилица, после се замесва средно меко тесто, ако е нужно се добавя още малко, за да не лепне. Оставя се да почине 10 минути.

През това време се нарязват кашкавалът и колбасът на малки кубчета. Тестото се разделя на две части. Разточва се всяка част на правоъгълник и с нож се реже на квадрати.

Върху всеки се поставя малко кубчета от колбас и кашкавал. Едната половина се прегъва и притиска с вилица, да се получи правоъгълник, но може и на триъгълник.

Загрява се олио в тиган, пържим солените бухти с плънка от двете страни на умерен котлон до зачервяване. Поднасяме гарнирани с кетчуп! Вкусна солена закуска!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: