Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата с вилица. Добавя се киселото мляко с разбита в него сода за хляб, олиото, сол, захар. Бърка се с вилица, после се замесва средно меко тесто, ако е нужно се добавя още малко, за да не лепне. Оставя се да почине 10 минути.
През това време се нарязват кашкавалът и колбасът на малки кубчета. Тестото се разделя на две части. Разточва се всяка част на правоъгълник и с нож се реже на квадрати.
Върху всеки се поставя малко кубчета от колбас и кашкавал. Едната половина се прегъва и притиска с вилица, да се получи правоъгълник, но може и на триъгълник.
Загрява се олио в тиган, пържим солените бухти с плънка от двете страни на умерен котлон до зачервяване. Поднасяме гарнирани с кетчуп! Вкусна солена закуска!