Начин на приготвяне
Разгъваме корите. Корите са турски и са много дебели, на сач. Бройката е двадесет.
Намачквам в купа каймата. Слагаме сол и черен пипер на вкус, чубрица и кимион - пак на вкус. Оставяме на страна каймата да си поеме ароматите на подправките. Омесваме каймата.
В тиган си загряваме олио и позапържваме каймата. Почистваме, измиваме една глава голяма бял лек кромид и нарязваме на ситно. Слагаме и лука при каймата. Позапържваме още.
Готовата смес с лъжица слагаме в един триъгълник, защото е достатъчно дебел. Взимаме двата края и ги прегъваме, като ги слагаме върху топлата плънка и навиваме.
Намазваме си тавата на фурната с олио. Нареждаме всички навити банички една до друга.
В малък съд си разбиваме едно яйце. Намазваме с яйцето баничките. Полива отгоре с малко олио. По желание можем да поръсим с черен сусам.
Печем на 180 градуса в загрята фурна.