Пълнени земели

Пълнени земели
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • земели - 5 бр. готови
  • плънка
  • царевица - 100 г
  • червени чушки - 2 бр.
  • шунка - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • кашкавал - 100 г
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Готовите хлебчета се срязват отгоре като капаче и с лъжица се издълбават от средата.

В купа се сипва отцедената от течността царевица. Добавя се нарязана на ситно шунка, ленти червени чушки, нарязани на кубчета. Прибавя се щипка сол и нарязан ситно магданоз, щипка сол.

Всичко се разбърква добре и с лъжица се пълнят издълбаните хлебчета. Нареждат се в намазана с олио тавичка.

Печем в загрята фурна 170 градуса 20-25 минути. Малко преди да са готов , изваждаме и поръсваме настърган кашкавал върху всяко хлебче.

Запича се само отгоре за кашкавала, да се разтопи.

Поднасяме топли. Вкусотия!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: