Грис халва с брашно от спелта

VeselinaVeselinaГотвач263562593
18/09/2016
"Здравословна грис халва, с която ще очаровате всички - опитайте и оценете "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо610
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 900 мл
  • захар - 350 г кафява
  • масло - 180 г
  • брашно от спелта - 350 г пълнозърнеста
  • портокалови кори - от 2 бр.
  • орехи - 1 ч.ч. натрошени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете млякото. Карамелизирайте захарта до светло-златисто. Налейте горещото мляко, оставете на тих огън, докато се разтопи захарта.

В друг съд разтопете маслото и добавете брашното от спелта. Бъркайте с дървена лъжица, да не стане да бучки.

Когато стане цветът равномерен, прибавете корите от портокалите. Постепенно прибавяме подсладеното мляко.

Сложете капака и гответе още 5 мин. Изсипете в тавичка и оставете сместа да изстине. Поръсваме с натрошени орехови ядки.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар