Начин на приготвяне
Почистете и сварете предварително бутчетата до полуготовност.
Обелете патладжаните, нарежете ги на кубчета, посолете ги и ги покрийте с вода. Оставете ги за около 20 мин., за да си отпуснат горчивия сок. Изплакнете ги и ги подсушете.
Загрейте олиото и добавете ситно нарязания лук. Запържете до златисто и прибавете кубчетата патладжан.
Сложете нарязания на дребно морков и обеленият домат и нарязан на парченца. Запържете, като бъркате непрекъснато, докато омекнат зеленчуците.
Измийте много добре ориза и го добавете към зеленчуците. Продължете да пържите, докато оризът се избистри. Овкусете със сол и черен пипер.
Загрейте фурната. Изсипете плънката в подходяща тава. Наредете бутчетата. Налейте топла вода, докато покриете ориза /съотношението ориз - вода е 1:2/.
Поръсете с бял пипер и запечете ястието, докато водата изври и остане на мазнина.
Поръсете ориза на фурна с магданоз.
Пилето с ориз и патладжан на фурна е готово.