Начин на приготвяне
Брашното се пресява в по-дълбока купа. Натрошава се маята и се добавя топлата вода. След това се добавят и останалите продукти за тестото. Замесва се меко тесто. Полученото тесто се остава на топло, за да втаса - около 20 минути.
След като тестото е втасало се къса на малки топки. Всяка топка тесто се разточва на кръг. За да ви е по-удобно може да използвате капак на тенджера или чиния. Така ще получите еднакви по големина кръгове.
Всеки кръг се намазва с разтопено масло. След това се поръсва с подправката за пици. Шпекът и киселите краставички се нарязват предварително на кръгчета, както и кашкавала на ленти.
Върху кръга се подреждат шпек, кисели краставички и кашкавал. Кръгът се прегъва на две и с помощта на вилица се притискат краищата, за да останат при печенето питките затворени.
Същото се повтаря и със останалите топчета тесто. Отгоре се помазват със жълтък и малко разтопено масло. Пека на предварително загрята фурна на 200 градуса, за около 30-40 минути.