Понички топчета

Понички топчета
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Когато приготвяте понички, залагайте на вкуса, формата е въпрос на късмет"

Необходими Продукти

  • рикота - 250 г сирене
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • сол - щипка
  • захар - 1 с.л.
  • ванилия
  • олио - за пържене
  • захар - кристална за поръсване (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и го смесваме със сухите съставки: сода, сол и захар. Правим кладенче и чукваме яйцата. Прибавяме и рикотата.

Можем да използваме и нискомаслена извара, ако не разполагаме със сирене рикота. Замесваме лепкаво тесто.

С влажни ръце или с лъжица оформете топчета с диаметър около 5 см. Пържим в загрято олио или най-добре във фритюрник. В случая аз използвах фритюрник.

Готовите топчета овалваме в кристална захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много хубава рецепта а като са на топчета не остават ли вътре малко сурови, аз правя но ги шприцовам само моята рецепта е малко по различна.
28.09.2016 09:38