Пиле с грах и моркови

Пиле с грах и моркови2 / 7
21/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Наричаме ги класически рецепти, защото сме ги приготвяли десетки пъти и пак ще ги приготвим - просто са вкусни и обичани"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 600 г
  • моркови - 1 бр.
  • грах - 800 г консерва
  • олио - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 1 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се нарязва на парчета, главата лук се обелва и нарязва на ситно, моркова се реже на ситни кубчета.

Загрява се олио в тенджерка и запържваме леко пилешкото месо. Овкусява се с морска сол и черен пипер. Добавят се нарязаните моркови и лукът да се задушат и те.

Сипваме отцедения от течността грах, разбъркваме и сипваме настърган домат, червен пипер и топла вода да покрие продуктите.

Оставя се да се готви на тих огън до готовност на граха и пилешкото месо. Може да се поднесе с нарязан ситно магданоз.

Добър апетит с тази класическа рецепта за пиле с грах!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Цветанка Цветанова
Цветанка Цветанова
Аз добавих лъжица заквасена сметана и лъжица кисело мляко. Вкусотия :)
16.02.2017 15:07