Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пиде»Ароматно пиде с извара

Ароматно пиде с извара

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Ароматно пиде с извара
Снимка: Monika Ivanova
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"В кухнята се носи аромат на подправки и топъл, печен домашен хляб..."

Необходими Продукти

  • за тестото
  • мая - 1 ч.л. суха
  • вода - 1 ч.ч. топла
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • брашно - 350 - 400 г
  • за плънката
  • извара - 150 г
  • сирене - 50 г
  • кашкавал - 50 г настърган
  • яйца - 1 бр.
  • самардала
  • риган
  • сминдух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Съставките за тестото се забъркват заедно докато се получи меко тесто. Грамажът може да варира до 50 г поради различните типове брашно. Добавяйте докато получите меко и почти не лепкаво тесто. Оставете купата с тестото покрита с кърпа за половин час на топло, а през това време подгответе плънката.

Смесвате продуктите за плънката, като от подправките може да сложите толкова, колкото вие самите обичате. Може да добавите и различни други билки и подправки, както и зелен лук.

Тестото се нарязва на две равни половини и се разточва на елипси, които притискате по краищата, така че да заприличат на лодки. Натиснете лодките в средата, за да се получи малко по-вдлъбнато място, където да сложите плънката.

Сложете ги на хартия за печене, загрейте фурната на 200 градуса и пренесете пидетата заедно с хартията най-долу във фурната. Оставете да се пекат 7 минути, след което ги прехвърлете на по-горно ниво и допечете докато придобият приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: