Начин на приготвяне
Съставките за тестото се забъркват заедно докато се получи меко тесто. Грамажът може да варира до 50 г поради различните типове брашно. Добавяйте докато получите меко и почти не лепкаво тесто. Оставете купата с тестото покрита с кърпа за половин час на топло, а през това време подгответе плънката.
Смесвате продуктите за плънката, като от подправките може да сложите толкова, колкото вие самите обичате. Може да добавите и различни други билки и подправки, както и зелен лук.
Тестото се нарязва на две равни половини и се разточва на елипси, които притискате по краищата, така че да заприличат на лодки. Натиснете лодките в средата, за да се получи малко по-вдлъбнато място, където да сложите плънката.
Сложете ги на хартия за печене, загрейте фурната на 200 градуса и пренесете пидетата заедно с хартията най-долу във фурната. Оставете да се пекат 7 минути, след което ги прехвърлете на по-горно ниво и допечете докато придобият приятен загар.